dimarts, 26 de febrer del 2008

El grup Pareras Parelladas presenta el seu cd "De Por" el 12 de març a la Sala Luz de Gas de Barcelona!

Iep mainada! Els que ja em coneixeu, ja ho sabeu, però... per tots aquells que encara no ho sapigueu, ara fa poc més d'un any vaig entrar a formar part d'un grup de música folk-pop que es diu Pareras Parelladas. El cert és que vàrem ser 3 noves incorporacions al grup: el que en diríem la secció de vents (bàsicament, un trompeta, un fiscorn i un tenor). Ara presentem el disc nou que estem promocionant i que es diu DE POR.
Estem molt engrescats amb tota la moguda i la promoció que estem fent per donar-nos a conèixer, però ara ens fa falta, més que mai, que ens vingueu a veure!!!

La presentació del cd la farem a la Sala Luz de Gas de Barcelona el dimecres 12 de març a les 22:00h.

L'entrada al concert és de franc, però caldrà que presenteu la invitació. Com la podeu aconseguir? És molt i molt fàcil. Només cal que us la imprimiu d'aquí mateix on la trobareu penjada o que us la baixeu dels blocs del grup.

US HI ESPEREM!!! NO HI FALTÉSSIU PAS!!!


Punxant aquí trobareu com accedir-hi! Més informació sobre el grup a:

http://parerasparelladas.bloc.cat
http://parerasparelladas.blogspot.com




dilluns, 18 de febrer del 2008

Felicitats, Kosovë!!!

Benvolgudes i benvolguts;

Sens dubte avui és un gran dia per a la llibertat dels pobles; un dia en què es veuen els fruits que tant d'esforç ha pogut merèixer. Avui, els kosovesos s'han aixecat tot trobant-se en un nou estat jove, emprenedor, i amb molta força, que, després de molt de patiment i d'anys de mals tràngols, ha arribat a la fita de la cursa!

El govern kosovès malda per aconseguir el reconeixement internacional de la seva independència, fet que, sembla que és a punt d'esdevenir-se, sobretot per part dels països de la UE.

És curiós, tanmateix, veure com Sèrbia, Rússia i l'Estat Espanyol estan sent els tres únics estats al món que estan criticant fortament la resolució del procés. El ministre d'afers exteriors del govern espanyol, el sr. Moratinos, ha desqualificat la declaració d'independència tot titllant-la "d'il·legal". Curiós veure com tres estats que van extremadament mancats de democràcia, es creuen encara amb la potestat de decidir sobre el futur d'un territori que no els pertany...
Tanmateix, el fet s'ha esdevingut i és, sens dubte, una grandíssima notícia.

Vull donar una abraçada fortíssima al poble kosovès per tot el seu esforç i per haver aconseguit el que aquí qui sap quan aconseguirem...

MOLTES FELICITATS ALS KOSOVESOS I KOSOVESES!!! NOMÉS VOSALTRES TENIU EL PLE DRET DE DECIDIR EL VOSTRE FUTUR!!!

VISCA KOSOVË!!!






dilluns, 4 de febrer del 2008

El Consell General reconeix oficialment el català a la Catalunya Nord!


Bona tarda mainada!!

Us deixo amb aquesta "notícia bomba" (si més no per a mi) que publica el diari electrònic Vilaweb. Gaudiu-la!
_______________________________________________________________________

El Consell General reconeix oficialment el català a Catalunya Nord

La 'Carta del català' el reconeix legalment com a llengua del departament dels Pirineus Orientals
El Consell General dels Pirineus Orientals reconeix oficialment el català com a llengua de Catalunya Nord. La Carta, aprovada el 10 de desembre, ha passat pràcticament inadvertida fins que el butlletí del Consell no ha arribat a les cases i n'ha informat a bastament. Pel vice-president, Marcel Mateu, la Carta no va contra l'article 2 de la constitució francesa, ans és un acte de normalitat. Les entitats catalanistes no dubten a qualificar-la de fet històric.

La Carta del català reconeix oficialment el català com a llengua del departament i accepta l'autoritat lingüística de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). També compromet el consell a ser un transmissor actiu de la llengua catalana (i de la cultura), a garantir-ne la supervivència, a fer-la present en tots els àmbits de la vida pública, a obrir classes bilingües i a signar acords amb les altres administracions perquè també ho facin.

Mateu ho considera un acte de normalitat, que determina punt per punt les iniciatives que ja es porten a terme i les que volen tirar endavant. A tall d'exemple, diu que ja és possible d'adreçar-se en català a alguns funcionaris del consell, que s'han retolat en català totes les carreteres departamentals i que la biblioteca del Consell, que nodreix una vuitantena de biblioteques locals, disposarà aviat d'un fons en català.

La Carta es va aprovar amb vint vots favorables, cap de contrari i sis abstencions, el 10 de desembre de 2007. Si ha passat desapercebuda fins ara és, segons Mateu, perquè l'assemblea del 10 de desembre va aprovar moltes disposicions que van acaparar l'atenció dels mitjans de comunicació francesos.

Respectuosos amb la constitució

Per Mateu, la Carta no contradiu la constitució francesa, que deixa ben clar que la llengua de la república és el francès. Al preàmbul ja s'explica que la promoció del català no va en detriment del francès ni de la unitat estatal, ans es basa en la Declaració Universal dels Drets Humans; també en la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (pdf), que l'estat francès no ha ratificat. El Consell, que n'és conscient, ho critica i defensa que les col·lectivitats territorials haurien de protegir el català, bo i afavorint-ne l'estudi i l'ús, com a patrimoni cultural que és.

El Consell, que únicament té competències en carreteres, en assistència social i escoles, ha aprovat la carta perquè és important: 'Moltes relacions econòmiques van lligades a la llengua ,i promoure-la és important per a desenvolupar el país. No fer-ho seria una bestiesa.'

Un precedent jurídic de primer ordre

El director general de la Bressola, Joan Pere Le Bihan, diu que és una llei històrica que salvaguardarà el patrimoni lingüísitic català, i comenta que redacta una carta adreçada al president del consell, el socialista Christian Bourquin, per felicitar-lo. Veu la retolació de les carreteres departamentals en català com un primer auguri d'un canvi en l'hostilitat històrica de l'administració francesa envers la llengua.

Menys eufòric és el president de l'associació Arrels, Pere Manzanares, per qui la carta no deixa de ser una declaració d'intencions, si bé reconeix que és la primera volta que una entitat oficial legalitza el català. Com que el Consell té poques competències, la incidència pública de la Carta serà limitada, diu, però no deixa de ser un precedent molt important per al futur de la llengua.

Electoralisme

Le Bihan creu que la carta és una conseqüència lògica de l'augment del sentiment de catalanitat que viuen els ciutadans, propiciat sobretot per la intensificació dels intercanvis comercials amb les comarques de l'altra banda de l'Albera.

Manzanares hi veu un deix d'electoralisme, just quan la batllia de Perpinyà deté la capitalitat de la cultura catalana i hi ha una convocatòria electoral el mes de març vinent. El vice-president del consell desestima aquesta insinuació, perquè, diu, fa anys que impulsen polítiques en favor del català, sense cap marc legal que els emparés.

Malgrat tot > sens dubte una molt bona notícia!!!

Carta del català, en francès i en català (pdf).