diumenge, 25 de maig del 2008

Primavera, temps mogut, aigua, però...encara mediocritat...

Primavera, temps mogut, aigua, però...encara mediocritat...


Bona nit mainada!

Són quarts de tres i torno d'un aplec de nit a Esparreguera i mira, m'ha vingut ganes de dir quelcom.

Avui ha estat un dia realment primaverenc: aire fresc i caldereta, nuvolades de mija tarda, gotes grosses com punys i algun gra de calamarsa: un temps genial. Se m'ha acudit que podia gafar el cotxe i anar a empaitar tempestes. I és justament el que he fet. I és que les no-ganes d'estudiar, desemboquen en moltes opcions!

De Barcelona he anat direcció Manresa, tot seguint unes nuvolades força gruixudes. Pujant el Llobregat he arribat fins a Sallent on m'ha enganxat un xàfec molt potent amb algun gra de calamarsa: un paisatge deliciós. La negror m'ha arrossegat pel Lluçanès fins arribar a Prats, i després anar seguint cap a Sant Agustí del Lluçanès, Alpens, Borredà, Vilada,... i ja que hi érem, m'he aturat a l'embassament de La Baells per fer-hi un cop d'ull; i és que, tot i que encara hi manca molta aigua, déu n'hi do com està pujant!



Acte seguit, he anat baixant i he passat per Berga, i, burro de mi, -tot i quedar-me temps encara-, no me n'he recordat que érem en plena Patum i he pass
at de llarg! Quina mala llet jo també coi!

En fi, que després he arribat a Esparreguera una horeta abans de quarts de 10, que és quan començàvem, i mira, he fet un entrepà i som-hi!


L'escrit d'avui el vull dedicar una vegada més a aquest nostre bé tan preuat i tan escàs: l'aigua! Estem tenint una primavera realment excel·lent, està plovent moltíssim, i els embassaments, rius, estanys, se n'estan nodrint molt, però, no pas per això s'ha d'abaixar la guàrdia. I és que el consum racional d'aquest bé no s'ha de limitar als períodes d'escassedat, sinó que ha d'ésser sempre!

Aprofito per denunciar una vegada més la penosíssima gestió que s'està fent de la sequera tant per part de la Generalitat, com per part del govern espanyol.

No han entès que transvasar aigua d'un riu és assassinar-lo? No hi pot haver responsabilitats penals arran de crims d'aquesta mena?

En fi, la batalla de l'aigua em sembla que de cara el s. XXI serà el nostre pa de cada dia. Ja cal que ens hi anem avesant. I si us plau, pel bé de tothom, més val que la pèssima i mediocre classe política sàpiga estar a l'alçada d'allò que s'escau.

Salut a tothom! Us deixo amb algunes fotografies i un vídeo. La foto de dalt de tot és l'aspecte que ens oferia l'embassament de La Baells al riu Llobregat. La 2a és als rodals de Sant Boi del Lluçanès, tot perseguint la negror. La darrera és en sortint de Prats de Lluçanès, amb una nuvolada preciosa. El vídeo és als afores de Sallent on m'ha enganxat una calamarsada fantàstica. La qualitat del vídeo és pèssima, però la fressa que s'hi sent us orientarà un xic del que hi covia!

Salut a tothom!


1 comentari:

Unknown ha dit...

tants quilòmetres amunt i avall, i no coincidim....vaja! veig que se't dóna força bé el periodisme de la natura molla !!!