dimarts, 4 d’octubre del 2011

Cap de setmana a København

Aquest cap de setmana he estat a Copenhaguen (København, en danès), a casa d'un col·lega que hi està d'erasmus i ha anat tot de puta mare, certament. 

En primer lloc, vaig al·lucinar amb la bona temperatura que hi feia. Ells ja em deien que també havia enganxat molts bons dies, però realment, es nota una diferència brutal respecte l'altre costat del Mar Bàltic. 

La ciutat m'ha agradat molt en general. Té un aspecte molt "germànic", trobo. Vull dir que em fa pensar molt en ciutats alemanyes o holandeses, però amb coses pròpies, és clar! 

Uns transports públics collonuts (a més, el meu col·lega és especialista en el tema i me'n parlava tot sovint :P), molta gent arreu, moltes moltes moltíssimes bicicletes arreu, molta pluriculturalitat, certament. Estic content d'haver-hi anat perquè pràcticament no en sabia res de la ciutat, ni del país, abans d'anar-hi. 

La Ciutadella, the Little Mermaid (la sireneta), el Nyhavn, molts d'edificis emblemàtics, i sobretot, el barri de Christiania, on s'hi manté un ambient particularíssim que només els que el trepitgen poden descriure'l correctament. Justament és aquesta zona, la que m'haurà quedat més ben gravada. Només us diré que no està permès de fer-hi fotografies a l'interior. És collonut, això sí, ja us ho puc garantir ;) Hi trobareu coses "difícils de trobar arreu", en quantitats molt abundants :P:P:P

També ens vàrem moure per la costa més propera al campus universitari (a uns 20 minuts del centre de Copenhaguen), travessant un parc immens, que era un autèntic bosc, i anant a parar a petites platges, on l'aigua del mar encara era prou bona, però estava farcida de meduses! :P

Per l'altre costat, vàrem visitar la ciutat de Roskilde, antiga capital de Dinamarca, on hi ha una catedral guapíssima (em sembla que és la 2a més gran del país), i on hi reposen moltes generacions monàrquiques. Arran del fiord, una exposició de diferents embarcacions de l'època dels víkings. 

I ara ja torno a ser a Kuopio, en pleníssima tardor i esperant que comenci a fer fred i a nevar (me'n moro de ganes!!!). 

Salut ;)