divendres, 6 d’abril del 2012

Travessant el Kallavesi

Quan tot Europa ja té temperatures plenament primaverals, i fins i tot en alguns casos, gairebé estiuenques, a la freda i septentrional Finlàndia tot just comencen a fondre's els primers flocs de neu i caramells. Si estirem més i ens en anem a l'est de Finlàndia, lluny de la "càlida" costa, aquest procés encara és més lent. 

Sí que cada cop hi ha menys gruix de neu i els dies són molt més llargs. De fet, ara ja tenim catorze hores de sol a Kuopio i d'aquí poc ja no es farà de nit totalment. La neu i el glaç, però, són lluny de desaparèixer encara. Al llac Kallavesi encara hi ha més de mig metre de gruix i la gent segueix circulant-hi per sobre amb tota la normalitat del món, ja sigui a peu, esquiant, amb moto de neu, amb cotxe o amb camió!

Fa un parell de dies, després de sortir del conservatori i abans de quedar amb la colla que solem quedar, no em vaig poder estar d'anar a fer un bon volt amb bici per aquests topants i travessar un bon tall de llac. 

El llac Kallavesi envolta totalment Kuopio i totes les rodalies. De fet, pots arribar a navegar-lo (quan és en forma d'aigua!), durant més de cent quilòmetres. El fet que es mantingui congelat durant tant de temps (ara ja en fa quatre mesos sencers), permet de traçar-hi un gran nombre de recorreguts que quan no hi ha gel són impensables. Això, per tant, fa que es puguin connectar indrets que d'una altra manera estarien allunyadíssims. No tot és negatiu, tal com podeu veure.

Tot segueix molt bé aquí dalt: tocant moltíssim i aprenent. Ara ja tothom té moltes ganes de primavera, de color verd i de no haver d'anar tan abrigat. Espero poder-ho gaudir ben aviat. No us perdeu les imatges, que un cop més, crec que paguen la pena!

Salut a tothom!