dimarts, 20 de novembre del 2007

Déu n'hi do quina fredorada!

Hola Mainada!!


Déu n'hi do de l'onada de fred que hi ha hagut!! Sí sí, per més que fóssim a mitjans de novembre, aquesta onada de fred no ha passat pas gens desapercebuda, en cap cas! De fet, no és pas gens estrany perquè hi ha hagut valors tèrmics clarament inferiors als propis de l'època i fins i tot als que serien propis d'una invasió d'aire fred de l'època: és a dir que hem tingut una fredorada de ple hivern amb tots els ets i uts.



Als Pirineus hi ha hagut temperatures que han voltat i fins i tot superat els -15ºC, les planes i fondalades interiors no s'han quedat gens curtes i, per exemple, ben arran de Girona, a pobles com Fornells de la Selva o Anglès, s'ha arribat a fregar els -9ºC. La costa no s'ha quedat pas enrere d'aquesta baixada ja que en la majoria de casos, els valors mínims de les nits de divendres i, en el cas dels indrets on hi feia tramuntana, la nit del dissabte, també varen ésser negatius!





A Calonge, per exemple, la nit més freda va ser la del divendres, amb -1,3ºC, que sens dubte, no és una temperatura gaire corrent a mitjan mes de novembre. Les màximes també varen quedar força curtes, la més baixa de les quals va ser el divendres, també, amb +11,0ºC. Temperatures molt curtes que la tramuntanada d'aquells dies va assegurar que no es recuperessin. Els efectes immediats sobre la flora han estat molt clars: plantes "cremades" per la fred, caiguda massiva de fulles dels arbres, etc.



Sense anar més lluny en aquest tema, avui us penjo unes fotografies que vaig fer diumenge al dematí quan me n'anava cap a tocar. Vaig passar per Maçanet de la Selva, que és una fondalada molt freda i d'aquí un moment sabreu perquè ho dic. A l'entrada del poble hi ha una font molt original, que aquests dies, ha canviat lleugerament d'aspecte. Les imatges ja ho diuen tot: gaudiu-les!!


















Salut!




3 comentaris:

Unknown ha dit...

mentre no se'ns glassi el bon rotllo, per mi que nevi!

en Joan de Sa Bardissa ha dit...

Hahahaahah!!

Això això!! No pateixis doble canya que això no es glaçarà pas mai ;);)
Salut!!

Unknown ha dit...

juasjuasjuas!!!ÉS la font ben glaçada...s'em posen els pels de punta i tot!qqqquuuuiiiinnnn fffrrreeeddd!!!!!

arual regor