dimarts, 9 d’agost del 2011

Kankaanpää, Nokia, Nuuksio, Helsinki i salmó :P

Dilluns vinent ja farà un mes que volto per aquestes terres i el cert és que no me'n sé avenir que hagi passat tan ràpid.

Haurà estat tot plegat uns dies d'impàs perquè moltes de les coses que havia de resoldre (estudis, aprendre finès, etc.) no les podia fer perquè tothom estava de vacances. Però amb paciència s'hi arriba, i ara vénen canvis guapos.
Fa dies vaig viure la que per mi ha estat millor experiència des que sóc aquí. El meu millor col·lega aquí, en Timo, viu a Helsinki, però és fill de Kankaanpää, un poble força aïllat, no gaire lluny de la costa, a uns 300 km al nord-oest de Helsinki. 

Una divendres de festa, després d'haver pujat a un creuer que voltava per Helsinki mentre tenies música per ballar i copes per beure, se li va acudir que un dia podríem anar a casa dels seus pares, i així veuria tot allò. A les dues de la matinada trucava un altre col·lega, en Jussi, per si hi volia anar l'endemà, però en Jussi li va dir que si havia de conduir ell, s'estimava marxar de seguida. 

O sigui que ja ens teniu marxant a les 3 de la matinada cap allà. De camí, diverses parades  per fer cafè, xerrar i dir bestieses, passar pel poble de Nokia (justament on va començar tot), molt a prop de Tampere, la 2a ciutat més gran de Finlàndia.

Al cap de molta més estona, a les 7 del dematí ens banyàvem en un estany d'aigua més que tèbia (em va sorprendre molt!) i finalment arribàvem a casa seu, al bell mig del bosc. Qui m'havia de dir que el primer cop que conduiria un tractor, seria a Finlàndia! :P

Aquell mateix dia al vespre, em varen dur a casa del seu cosí que té una cabana al bosc ben arran d'un estany (molt típic d'aquí). Tenien una sauna de les tradicionals dissenyada pel seu germà. Ens vàrem passar la tarda anant de la sauna a banyar-nos a l'estany. Quina canya!

També he estat a un parc nacional collonut que hi ha a 15 km de Helsinki que es diu Nuuksio. Com mola perdre-s'hi!!!

M'estic allargant massa, cony!

Us n'explicaria moltes i no vull fer-ho tan feixuc.

A hores d'ara vénen molts de canvis: no puc estudiar al conservatori de Helsinki perquè no fan 2es convocatòries de places i només m'oferien l'opció d'estudiar pagant molt, i no m'ho puc permetre. En canvi, a Kuopio, una ciutat gran com Girona, a 400 km al nord de Helsinki, allà sí que podré accedir al Conservatori. El dia 18 hi tinc proves d'accés. La meva intenció és fer-hi piano jazz i fiscorn de 2n instrument! heheheeh Encara em sortirà rodó això!

El cas és que me n'aniré a viure allà. Per mi és collonut perquè és la Finlàndia autèntica. El que en diuen la terra dels mil llacs (i realment és així). Un paradís pels esports d'hivern: esquí alpí i nòrdic, patinatge sobre gel, salt d'alçada, etc. Això sí: hi farà mooooolta més fred que a Helsinki, però ja sabeu que a mi aquest tema, lluny d'amoïnar-me, m'atreu!

I res, que us convido un cop més, a mirar les fotos i que les gaudiu!

Fins aviat! :) El proper cop suposo que ja us escriuré des de Kuopio!

pD1: fa uns dies em vaig cuinar un plat de salmó al forn que gairebé tinc un orgasme menjant-me'l :P
pD2: ja fa dies que va refrescar i ara s'hi està de puta mare. Estem a 20-22ºC com a molt durant el dia i al voltant dels 10ºC a la nit! ;)





8 comentaris:

ramir ha dit...

Que'n vius de bé!. Una abraçada des de la costa de llevant. Pensa que tota aquesta aiga d'aquí quatre dies será gel :-)

Unknown ha dit...

Hehehehe gràcies, Ramir!!!

Espero que tot vagi molt bé per la Costa de Llevant! Aquí dalt ja veus que ja hi va ;)

Ja ho tinc present això del gel! No saps pas les ganes que tinc de fer patinatge sobre un llac, o fer esquí de fons, o qualsevol de les bestieses que es fan a -20ºC!!! hehehe

Records!!!

Anònim ha dit...

guapo!m'agrada veure que estas tan be!petonassos! IMMA

Unknown ha dit...

Guapíssima! Moltes gràcies! Espero que estiguis passant molt bon estiu igualment!

Petonassus a tu i en Julià!!! ;)

Anònim ha dit...

Ei carbassó content!
me n'alegro molt per tu i la teva empenta.
Un any passa volant, t'ho dic jo...
aniré visitant el teu blog, veig que hi penges unes fotografies molt maques.
Espero poder aprendre alguna cosa bona de totes les que penses explicar d'aquest país que t'està meravellant.
Salut i bufera.

Anna Maria

Unknown ha dit...

Gràcies guapísssima!!! heheheh me n'alegro que tot vagi molt bé per aquí baix. Jo aprofitaré el temps al màxim, en tots els sentits, però em moro de ganes de veure les aurores boreals. De fet, al lloc on viuré a partir d'ara, seré molt més a prop de la zona on solen veure-se-n'hi. Igualment, però, el millor és pujar a Lapònia! Aquest hivern: tot arribarà! Petons i cuida't molt!!!

Vanesa ha dit...

Ivan, les temperatures com aquí més o menys. És l'estiu menys calorós que he viscut mai.

Petons!!!

Unknown ha dit...

heheheh osti, ja tens ben raó! Ja he nat seguint que ha fet un juliol guapo (a mi m'hauria agradat xD). Aquests dies va refrescant. Aquesta tarda ha plogut i ara hi torna. Estem a 12ºC i s'hi està de puuuta mare! heheeh

petons! ;)