dimarts, 31 de gener del 2012

Hivern de debò!


Salut a tothom!

Aquests dies he estat a Oulu, amb col·legues del conservatori, ja que s'hi celebrava una competició de piano de primeríssim nivell: un concurs que té lloc cada tres anys. Dos amics de Kuopio hi participaven i varen obtenir-hi molts bons resultats. Moltíssimes felicitats per a ells.

Avui vull parlar del canvi radical que ha fet el temps. Ens hem capbussat de ple en el rigurosíssim hivern finlandès. Fins ara feia molta fred, sí, però ara en fa molta més. El que és molt més destacable -i que agraeixo moltíssim-, és que, després de mesos sense veure el sol i amb un ambient i sensació constant de penombra, ja fa cinc dies consecutius que està completament serè i assolellat. Això sí, amb temperatures baixíssimes que oscil·len entre els -24º i -31ºC i potser més avall d'aquí uns dies. 

Tot això ho provoca "el gran anticicló siberià", que, com és tradicional aquestes dates, sol eixamplar-se cap a l'oest de Rússia, i ateny fàcilment països veïns, com ara Finlàndia, les repúbliques bàltiques, Ucraïna o Bielorússia, i sobretot, les regions que més a prop es troben de la seva frontera, com ara la Savònia del Nord, que és on visc.

Les espirals que formen els anticiclons es mouen de forma horària i tendeixen a fer desplaçar les masses d'aire gèlides de les capes altes de l'atmosfera, cap arran de terra. Aquestes masses d'aire, alhora, però, són molt seques. Això és el que fa que, malgrat un ambient serè i assolellat, les temperatures siguin tan baixes. 
Podeu seguir l'actualitat del temps a Finlàndia, clicant aquí.

En fi, no vull pas fer feixuc aquest article. Només fer palès que m'encanten aquests dies, perquè hi ha moltíssima més llum i puc gaudir molt més d'un paisatge que és completament blanc arreu ja que, no només hi ha la neu, sinó un gruix més que considerable de gebre al damunt de qualsevol superfície.

No us perdeu les fotos que he fet avui! El paisatge s'ho val!

Salut!!!




2 comentaris:

L'Agatha Maula ha dit...

són unes fotos espektkulars! fins i tot jo ho he de reconèixer!
me n'agrada especialment una que està en contrallum,...

Unknown ha dit...

Gatassa maula, fins i tot vós? Pas que m'ho puc creure! xDDD denoto una certa ironia en el vostre comentari! :P