dimarts, 30 d’octubre del 2007

Retallades democràtiques en un Estat que destaca per ésser molt mancat de democràcia!

Benvolgudes i benvolguts;
Ja fa un bon grapat d'anys (per no dir un bon grapat de segles) que ens qüestionem molts dels sistemes, maneres de fer, tarannàs, etc. que ens han inserit al sí de cadascun de nosaltres, les grans masses, els caps de corda i els peixos grossos que pretenen moure el penell del món amb els seus únics propòsits. La història, sortosament, està farcida d'esdeveniments que demostren que, malgrat l'aparent manca de força que "la resta" d'habitants tenim, podem arribar a assolir mèrits francament valuosos.
No és el cas de l'escrit d'avui on em planyo i m'avergonyeixo de veure com l'estat a què encara pertanyem, mal no ens agradi, mal ens faci nosa, està demostrant cada dia amb més força, que té uns dèficits democràtics que són dignes d'ésser comentats i rebatuts una vegada i una altra. Sense anar més lluny, avui, després de consultar el diari electrònic Vilaweb (www.vilaweb.cat) me n'he assabentat que el Lehendakari del govern basc i dos dirigents del PSE-EE seran jutjats per haver tingut reunions amb dirigents de Batasuna.
Primer es va començar per crear una llei de partits (com si el govern espanyol es creiés amb la potestat de decidir què o qui és apte per ésser un partit i què o qui no!), després va creure tenir prou poder i legitimitat com per il·legalitzar un partit polític; més endavant ha vingut el veto de segons quines manifestacions pacífiques (una de les màximes expressions de la democràcia), i ara ja estem parlant de jutjar càrrecs polítics, màxims impulsors del diàleg i de la pau, només per haver-se reunit amb aquells que, molt injustament, han estat titllats d' "il·legals",...
Fins on arribarem amb aquest pas? Amb què més ens sorprendran d'ara endavant?
Francament, molt greu i molt trist.
Us deixo l'enllaç de la notícia perquè la pugueu llegir a fons i amb deteniment.
Salut!