divendres, 16 de juliol del 2010

El decandiment de Sa Bardissa

Sa Bardissa (altrament conegut com, Calonge): un poble amb centenars d'anys d'història a l'esquena. Paisatges idíl·lics. Gent que hi viu que tot sovint no s'entenen els uns amb els altres (allò de "pocs i mal avinguts"), i ara, per postres, una part del govern municipal que sembla voler acabar de convertir definitivament el nostre estimat poble en una ciutat dormitori de palamosins, platja-d'aroencs i un mar de segones residències, per recordar-nos que la gent que som d'allà i que ens estimem el poble, no els hi fem ni fred ni calor.

Un poble que ha sabut mantenir, en certa manera, l'estètica pròpia de l'Empordà, parant atenció als nuclis antics, les façanes, la "màgia" que podria envoltar tot el paisatge,... ara està essent bandejat dia rere dia, i sembla que alguns dels polítics que el representen, només maldin per fer que esdevingui un indret desèrtic (demogràficament parlant), i sense cap mena de vida i d'activitat.

- Sabíeu que el nostre estimat (i maltractat) castell, no acollirà el Museu de les Gavarres? (Bo i haver rebut el suport i l'incentiu de tots els municipis que estan inclosos a dins del Consorci de les Gavarres!).

- Sabíeu que a Sant Antoni s'ha muntat un festival de dimensions faraòniques a l'estil de l'Auditori de Girona, sense ni tan sols consultar si hi havia conflictes de dates amb els Festivals de música de Calonge?

- Sabíeu que, després de tenir durant mesos el carrer d'Anselm Clavé aixecat per obres, ara, a l'ajuntament no se li acut res més que aixecar l'aparcament del Fontova? Ara! A ple estiu?

Senyores i senyors, no sé si sóc l'únic (espero de tot cor que no), però em fa l'efecte que hi ha molts d'aquests que remenen les cireres que estan demostrant estimar-se molt i molt poc aquest poble, aquest nucli urbà, aquesta font de riques i d'història... Fins on arribarem?

Acabarem de deixar decandir el nostre poble o ens agruparem d'un cop per demostrar, encara que sigui només una mica, que ens l'estimem i que ens el mereixem?

Salut.