dijous, 29 de juliol del 2010

Absurditat

L'Estat espanyol porta tres segles donant-nos pel sac tant com ha sabut fer i tant com el braç ha pogut estirar-se més enllà de la màniga.

Si rumiem en els molts temes en què ens ha estat donant pel sac -i ens segueix donant pel sac-, potser un nombre prou gran de persones conclouríem que la llengua catalana és un dels punts calents.

I és que la política lingüicida de l'Estat espanyol en què sempre ha bandejat la nostra llengua (això quan no l'ha prohibida directament) és un dels plats estrella del menyspreu i la repressió de les espanyes vers la nostra nació.

De fet, cadascun dels passos minsos en què la nostra llengua ha fet un petit avenç, encara que sigui minúscul, ha hagut de topar amb cinquanta mil murs de formigó que en travaven un moment i un altre els tràmits.

El més bo del cas és que, el govern espanyol, tot fidel a la seva dinàmica de putejar-nos tan obertament com sigui possible, de vegades ens mostra actituds que se'n van just a l'altre cantó de la balança i que creen situacions d'alta, altíssima, inimaginable absurditat.

La darrera d'elles és la defensa aferrissada que fa l'Estat espanyol de l'existència de la segregació lingüística del català per proclamar una vegada i una altra, que el valencià -dialecte occidental del català, per qüestions científiques irrefutables-, sigui una llengua independent (un moviment secessionista que, per cert, només defensen els sectors més espanyolitzats i espanyolistes del País Valencià). Us deixo amb aquesta imatge de portada del web de la RENFE.

Tal com podreu comprovar, si bé hi ha hagut un avenç en matèria de plurilingüisme, ens trobem una situació curiosa:


- en 2n lloc, començant per l'esquerra, la paraula "BENVINGUT" i una "C" entre parèntesi

- en 5è lloc, començant també per l'esquerra, la paraula "BENVINGUT" i una "V" entre parèntesi.
Sí senyor! Quina autonomia lingüística tan fantàstica que té la llengua valenciana!!!

Absurditat, sí. Absurditat.