dimecres, 4 d’agost del 2010

Un estiu molt verd. Que sigui sempre així!

Després d'un 2009 que va ser terriblement eixut i càlid, i després que les conseqüències d'això quedessin impreses en tota la vegetació, si més no del litoral, en què ple de suros, brucs i arboços es morien a grapats; enguany les nombroses pluges que hi ha hagut fins a mitjan maig i ara, les darreres tempestes d'estiu, han propiciat que al bell mig de l'estiu com som ara, els boscos facin un goig que feia anys que no es veia.

Aquest fet s'ha vist augmentat encara més després de la molt intensa esporgada que varen rebre centenars de milers d'arbres arran del gran temporal de neu i vent del proppassat 8 de març.

Només cal tenir en compte que a Calonge, a hores d'ara, ja es freguen els 700 mm anuals de precipitació acumulada: sens dubte és una bona xifra.

Tan de bo fos sempre així! ;)
Bones vacances a tothom i gaudiu dels vostres paisatges respectius!

Us deixo amb algunes imatges recents que donen fe del que parlo ;)

Imatge núm.1 > Vista del Puig d'Arques estant: en primer terme hi tenim Els Metges (Sant Cebrià de Lledó) i un xic més enrere Santa Pellaia. Després, al fons, s'hi veuen les muntanyes de les Guilleries-Collsacabra.

Imatge núm. 2 > Vista d'El Far estant: imatge de Les Guilleries en plena de tarda de gropades. Podeu observar cap avall l'embassament de Susqueda que és ple a vessar, com aquell qui diu.

Imatge núm. 3 > Vista del Puig d'Arques estant: en aquest cas, encarada cap a l'Empordà. En primer lloc hi trobem La Bisbal d'Empordà; tot a continuació El Montgrí i Les Medes i ja més lluny, el golf de Roses i la serra de Saverdera i Cap de Creus.