dissabte, 12 de març del 2011

Dissabte 12 de març en remull


Déu n'hi do com ha plogut i com està plovent.

Mentre les precipitacions ja s'enretiren del sud, a tot el nord-est estem en ple episodi de pluges i nevades i encara en tenim per unes quantes hores, tot i que la pertorbació està escampant ràpidament cap al golf de Lleó i el golf de Gènova. 

Les quantitats més abundants s'han centrat, sobretot, a la serralada Prelitoral, amb un punt de concentració molt important a les comarques del Baix Camp, el Priorat i les seves rodalies. 

En aquest mapa de coloraines podeu comprovar la distribució de la precipitació, que ha abundat molt arreu de la serralada Prelitoral, des de la Terra Alta, fins al Ripollès. 

Hi ha hagut diversos indrets amb precipitacions superiors als 100mm -alguns d'aquests, molt per sobre d'aquest llindar: 

Pradell de la Teixeta - Priorat (164 mm)
L'Argentera - Baix Camp (149 mm)
L'Albiol - Baix Camp (145 mm)
Capafonts -  Baix Camp (131 mm)
Mont-Ral - Alt Camp (129 mm)
Begues - Baix Llobregat (128 mm)
Querol - Alt Camp (121 mm)
L'Hospitalet de l'Infant  - Baix Camp (108 mm)

* Tingueu en compte que en aquest mapa de Meteoclimatic, moltes estacions pirinenques no tenen pluviòmetres capaços de mesurar la precipitació en forma de neu, i això fa que no hi surti pràcticament res. A continuació hi ha el recull pluviomètric del Meteocat, on sí que s'hi esmenten precipitacions en forma de neu, que en alguns punts han estat molt abundants, també.

Al Mas Pallí de Calonge segueix plovent, sempre amb una intensitat entre feble i moderada, i això ha permès que la pluja vagi filtrant-se lentament i estigui sent molt beneficiosa. Tot això ha anat acompanyat d'un temporal marítim més que notable, amb cops de vent de llevant, però, que han voltat els 50 km/h, per bé que eren molt constants.

A les 21:55 estem a +12,1ºC, amb un 98% d'humitat relativa, una pressió de 1001,9 hPa i una precipitació de 45,8 mm. 

Salut!