divendres, 4 de març del 2011

Pla d'estalvi energètic?

El súper govern espanyol encapçalat per un equip que s'autoanomena d'esquerres quan no té ni idea de què vol dir ni què representa aquest terme, ara vol aplicar un "pla d'estalvi energètic" que està amarat de penositat i de negocis molt suculents per a alguns.

Aquest pla, que ja s'han encarregat de maquillar i empolainar abundosament perquè sembli una mostra agosarada d'altruisme, preveu despeses multimilionàries per canviar els pneumàtics d'un gran nombre de vehicles, les bombetes de l'enllumenat públic i d'altres mesures.

Evidentment que estic completament d'acord amb l'estalvi energètic. Hi signo ara mateix.

Però em sembla tristíssim que el govern espanyol aprofiti que el tema mediambiental està de moda per encolomar grans oportunitats a tots els negocis que s'encarregaran de substituir tot aquest material que, per cert, deixarà de tenir ús, quan el més propi fóra d'anar-lo substituint progressivament a mesura que s'espatllés, etc.

Tot plegat, molt lamentable. 

Curiosament, alhora, cada dia hi ha més traves, inconvenients, restriccions i tributs per tothom que vulgui optar a l'energia solar. I aquesta rai, perquè, pel que fa a l'eòlica, encara no hi ha ni tan sols una legislació que ho reguli.

Sí senyor. D'això en dic jo polítiques progressistes i d'esquerres. Tot plegat per anar fluix de ventre...