dimarts, 13 de maig del 2008

El català se sent al senat francès!

El català se sent al senat francès!


Benvolgudes i benvolguts,

La sensibilització vers la llengua catalana a la Catalunya Nord (a ulls de l'estat francès, el département des Pyréneés Oriéntales), va augmentant dia rere dia.

El debat lingüístic ha arribat al propi senat francès i de mà de personalitats com el propi batlle de Perpinyà Jean-Paul Alduy qui, juntament amb d'altres senadors, reclament obertament un increment notori dels drets de la llengua catalana i llurs parlants en aquell territori.

El punt més interessant, per bé que potser un pèl insignificant, és el fet que el batlle de Pollestres (Rosselló) i senador del mateix partit de Alduy, el sr. Daniel Mach, ha fet part del seus parlaments en català. Si bé alguns pensareu que això és una fotesa, cal dir que és quelcom absolutament inèdit i, per primer cop després del tractat dels Pirineus (1659), es crida obertament en favor de la nostra llengua.

Us deixo amb l'enllaç on podreu llegir la notícia del vilaweb i escoltar la intervenció!

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2854506

Salut a tothom i visca la nostra llengua!

1 comentari:

joanet86 ha dit...

Aquesta sí que és una gran notícia! D'això se'n diuen fets amb paraules, a diferència d'aquí al sud, que sembla que els polítics hagin perdut la dignitat. PRESTIGI, aquesta és la clau.

Molt bo el blog!