divendres, 3 de desembre del 2010

Glaçades generalitzades!

Mapa de màximes d'avui divendres
Aquesta nit passada hem viscut la que, molt probablement, haurà estat la més freda després de l'estiu (vull dir sense comptar l'hivern de començaments d'any). Les temperatures han caigut amb força i les glaçades s'han estès des de les cotes altes del Pirineu, passant per les fondalades del Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, les planes de la Baixa Cerdanya, totes les valls interiors com ara les d'Osona o el Bages, i fins ben arran de costa.

El dia tampoc és que s'hagi arribat a alçar gaire: i és que la gran quantitat d'aire fred que hi ha estès a les nostres contrades es deixa sentir de valent. Així, els valors més alts només hauran estat a la Costa Central, i sobretot, a alguns punts de la Costa Daurada, on s'han fregat els +12ºC. En canvi, a mesura que pugem en alçada, la temperatura cau ràpidament: així punts alts de Les Guilleries, les Muntanyes de Prades, tota la serralada pre-litoral, i, òbviament, les comarques pirinenques, han presentat valors molt propers o inferiors als 0ºC durant les hores centrals del dia.
Mapa de mínimes d'avui divendres

Aquesta propera nit ens espera un altre episodi molt potent de glaçades. El més probable és que les temperatures encara puguin caure una mica més del que han caigut aquesta nit passada. I és que tenim molt d'aire fred a sobre, els vents s'encalmaran i s'asserenarà el cel. 

No us descuideu una ampolla d'aigua calenta per treure el gebre dels vidres dels cotxes! ;)

Salut!