dilluns, 27 de juny del 2011

Renfe. Ara te n'adones?

Avui la il·lustre Renfe ha anunciat que suspenia el servei del TGV entre Toledo, Conca i Albacete. Me n'he assabentat arran d'un article del Vilaweb.

Felicitats Renfe! T'han calgut sis mesos de trompades frontals per veure i reconèixer que és una de les moltes línies del TGV a l'Estat espanyol que són altament deficitàries?

Quin fàstic pertànyer -encara- a un Estat que només fot que construir línies d'alta velocitat que no seran mai rendibles -i finançades pels catalans sempre cornuts-, mentre que encara ara, a mitjan 2011, no hi ha la connexió que és més bàsica, com és la que ens obre la porta d'Europa, entre l'Alt Empordà i el Rosselló.

Quin fàstic i quina indignació saber que la línia que avui han suspès tenia una mitjana de nou passatgers al dia i un manteniment diari de 18.000 €, mentre que encara no s'ha -ni tan sols- posat data per al corredor ferroviari mediterrani, que és una eina utilíssima per agilitzar els transports entre Orient i Europa i que reduïria astronòmicament els costos del transport (ja que el transport en camions és molt més car), i encara més: reduïria astronòmicament el volum de trànsit de les carreteres catalanes i espanyoles, amb totes les conseqüències altament positives que se'n derivarien.

Que penós que és l'Estat espanyol per seguir picant pedra en el seu noucentisme estantís i resclosit. 

Quin fàstic de país. De debò. 

Fotem-ne el camp d'una vegada! Per dignitat, si us plau! Modernitzem-nos! Siguem una mica europeus i no tan neandertals...