dijous, 21 de juny del 2012

Cap de Creus i Saverdera

Ahir tenia festa, i com tots els dies de festa, cal aprofitar-los al màxim per voltar i desconnectar (bé, si més no, així és com ho veig jo!).

Així que vaig decidir de pujar a veure un dels paisatges preferits del meu país i que feia més d'un any que no veia: el Cap de Creus i la seva rodalia. A més, molt ben acompanyat per un escalenc! :)

L'excursió va començar a la reserva natural integral del Cap de Creus, i més concretament al paratge de Tudela, altrament conegut com l'antic Club Med que, després del seu enderroc i restauració, permet unes caminades absolutament al·lucinants, en el que és el batent més salvatge, feréstec i collonut de tot aquell entorn. 

Banys a cales rocalloses, plenes de posidònia, garoines i molts altres animalons i plantes, caminant cap al final del tot del Cap de Creus, on davant teu ja només hi queda l'illot de la Maça d'Oros i la Mediterrània nord. Silenci, només interromput pel cant d'algun ocell marí i el batiment d'alguna onada en un mar extraordinàriament encalmat i poc habitual, varen acompanyar la caminada d'allò més bé. 

En tornant, travessant El Port de la Selva, pujada a Sant Pere de Rodes i el castell i cim de Sant Salvador Saverdera. Un cop més, una sensació de petitesa enmig de la immensitat. 

Les fotografies ja us descriuran tot allò que jo no podria ni tan sols esbossar amb paraules.

Salut!