dimecres, 11 de juny de 2008

El director general d'Air Berlin es mofa públicament de la nostra parla!

El director general d'Air Berlin es mofa públicament de la nostra parla!


La normalització lingüística pretén, -i vol-, ésser una realitat palpable, no només al Principat, sinó també, com a mínim, a les Illes.

Arran d'això, el govern Balear inclou a dins de la seva política lingüística el fet d'incentivar tant com pugui ser possible la presència i normalització de la nostra llengua en tots els àmbits, i això inclou, evidentment, les empreses multinacionals que tenen el mercat obert en territoris catalanoparlants.

Margalida Tous, la directora general de política lingüística de les Illes va posar-se en contacte, setmanes enrere, amb les diferents aerolínies que operen al territori que abraça el seu govern, una de les quals és Air Berlin. En el comunicat s'hi feia constar que era necessari per a la normalització i divulgació de la llengua pròpia de les Balears que, aquestes empreses, mitjançant el suport de les institucions, incloguessin notòriament el català en tot allò que feia referència al tracte amb la seva clientela.

La sorpresa se la varen endur en veure que el director general d'Air Berlin, el sr. Joachim Hunold, publicava un article a la revista de bord de l'aerolínia on es mofava del que ell considerava una "nova realitat fictícia" de les Illes Balears, i menystenint penosament la nostra llengua.

No cal pas dir que durant aquests dies les reaccions han estat molt diverses i abundants, en suport a la nostra llengua i en crítica de l'actitud patètica d'aquest personatge. De fet, fins i tot alguns mitjans de comunicació alemanys s'han solidaritzat amb la causa, criticant també obertament el sr. Hunold.

La postura d'entitats i ciutadans és clara: si Air Berlin no rectifica aquestes declaracions tan greus i no es mostra partidari a la presència de la nostra llengua a la companyia, se la boicotejarà.

Us deixo amb uns quants enllaços perquè us en pugueu informar més bé:

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2889358&p_edi=General

Al peu del missatge hi trobareu l'enllaç on hi ha el manifest contrari a l'actitud del sr. Hunold.

Aprofito per mostrar la meva felicitat i contentament de veure que, per fi, no és només el govern de la Generalitat qui fa passos endavant (tot i que no en són prous!) per la nostra llengua, sinó que a les Illes, la força també hi és molt present.

Endavant! La normalització lingüística ha d'ésser una realitat!