dissabte, 7 de febrer del 2009

Passes enrere, territori perdut.

Bon dia!

Jo sóc d'aquells que pensen que si s'han de fer canvis, més val fer-los cap a més bé i no pas per recular!
Malauradament al meu poble, Calonge, això no s'ha tingut pas tan clar durant molts d'anys. La transformació del paisatge ha estat per anar de cap a caiguda i ha perdut molt del gran interès que anys enrere havia pogut tenir (per bé que encara en conserva molt!)


Avui us deixo amb unes imatges que ho exemplifiquen perfectament: en primer pla hi teniu un mas de tota la vida de Calonge: Can Pere Pla. Fa pocs mesos que ha estat abandonat i ara amb prou feines se'n conreen els camps del voltant.



A darrere seu, a la muntanya de Castellbarri i Can Mont, la macrourbanització del Vescomtat de Cabanyes que sembla no tenir aturador, ni tan sols dins del context d'aquesta suposada crisi que estem vivint. Un paisatge desolador, sí.

4 comentaris:

gotdevi ha dit...

És una pena, sí! L'espectre meravellós de Vall que tenia la vila cada cop està més deteriorat. Ara la vila són un munt de cases i xalets per als que són de fora, sense tenir en comte els boscos, paisatges, natura i la opinió de tot això dels mateixos habitants. Per mala sort cada cop més d'evolucionar se'n diu deixar fer urbanitzacions a canvi de serveis, que sense ser tanta gent no serien necessaris. No tenim diners per mil i una raons però si per vendre que estem preparats per ser 10.000 !!!

Rogger ha dit...

deunido! el que hem d'aguantar...

Anònim ha dit...

Què bé, un de l'Empordanet per la blogosfera!!

Malauradament això passa a tot arreu. És clar, ja se sap, "vivim gràcies als residents de caps de setmana" i per a ells ens hem de deixar destrossar el territori.

El que és més cardat de tot és que molts d'ells ni tan sols hi viuen, i durant l'hivern i entre setmana es converteixen en carrers fantasmes, de ciment i nans de jardí.

Aprofito per la meva reivindicació particular:

SALVEM VILANERA DE L'ESCALA!!!!

Anònim ha dit...

Avui he descobert el teu blog i m'agrada de tot el què parles. Llàstima que no hi fas més entrades. Des d'Aquae Calidae.