dimecres, 13 d’octubre del 2010

Balanç dels aiguats

Mainada! Com ha provat el temporal?

Per part meva, i sabent la fal·lera que tinc pel mal temps, ja podeu ben comptar que per mi ha provat molt, moltíssim.

I és que déu n'hi do quina senyorassa pertorbació que hem tingut. Us en recordeu d'aquella espiral tan ben feta que s'atansava per l'Atlàntic? Doncs aquella mateixa és la que des de dissabte la nit fins pràcticament aquest migdia (dimecres), ha estat escombrant successivament els nostres paratges. 

El solc d'aire fred que l'acompanyava i la gran quantitat d'humitat i aire càlid de la Mediterrània són un còctel perfecte! La col·locació d'un anticicló molt extens, que abraçava des de les Illes Britàniques fins a tocar de Rússia, ha permès que la depressió romangués molt estàtica durant tots aquests dies i que les condicions climàtiques permetessin que es retroalimentés constantment, donant grans, grandíssimes quantitats de precipitació

Cal destacar que, malgrat que hi ha hagut episodis de precipitació torrencial, com ara les grans tempestes de dissabte a la nit, o bé la ploguda de dimarts a la nit, la pluja ha caigut força paulatinament i ha filtrat profundament en els sòls. Els bolets creixeran com mai!
També cal tenir en compte que, enmig d'aquest any tan extraordinàriament plujós, ja hem batut el llindar dels 1.000 mm anyals!

És lamentable però la ineficàcia dels desaigües de tota la zona de Torre Valentina i rodalies, que s'han fet un tip de sobreeixir un cop i un altre, fins i tot en molts moments en què les pluges no eren de gaire intensitat.

També vull aplaudir l'actuació dels responsables de les obres de canalització de la riera de Calonge que, malgrat els avisos reiterats de pluges molt abundants, varen decidir de no treure algunes de les màquines que hi havia a la llera de la riera i que, si bé no han estat arrossegades a mar, sí que han quedat pràcticament cobertes d'aigua i per tant, molt probablement, malmenades. 

I per acabar, heus ací algunes dades del temporal:
Precipitacions:

8-oct       0,4 mm
9-oct       0,2 mm
10-oct    50,0 mm
11-oct    1,0 mm
12-oct    62,8 mm
13-oct    36,8 mm

Total de precipitació de l'episodi: 151,2 mm
Precipitació anyal 2010 a data d'avui: 1013,4 mm
Cop de vent més fort enregistrat: 61,2 km/h N entre les 17:00 i les 17:30 del 12 d'octubre
Intensitat de precipitació màxima: 480 mm/h entre les 04:30 i les 05:00 del 10 d'octubre




Per cert! Quan guaiteu les fotos, no us descuideu els vídeos, que també prometen molt!

Salut a tothom! ;)

2 comentaris:

Jordi Pi ha dit...

Quina passió! Quina intensitat! Quina caiguda d'ulls!

Crec que amb tanta pluja m'estic posant calent! ;)

Tu també t'estàs posant calent?

Unknown ha dit...

Renoi! Mai no hauria pensat que l'il·lustre Jordi Pi escriuria al meu bloc! Com van les travesses interestel·lars? Segur que la mar de bé! XD Doncs si, efectivament! Un temporal fantàstic. Ahir ja vaig poder palpar-ne alguns dels efectes més directes: aigua riellant per tot arreu, fonts sobreeixint i bolets creixent a punta pala! Salut ;)