dijous, 2 de desembre del 2010

Fred, vent, neu: hivern, per fi! ;)

Bon dia,

Després d'una interrupció breu durant, sobretot, el dia de dimarts i una part d'ahir dimecres, l'aire fred i la gelor tornen a imposar-se a les nostres contrades. Si bé el fet que es mantingués ennuvolat aquesta nit no ha deixat caure excessivament les temperatures a l'interior, sí que ho han fet al Pirineu. A més, aquesta propera nit i la de divendres també cauran fortament les temperatures fins i tot arran de mar i les glaçades poder ser intenses i generalitzades. 

Feu un cop d'ull, sinó, al mapa de temperatures mínimes d'aquesta nit passada, que al Pirineu no ha tingut gaire res per envejar al centre d'Europa. Això anirà a més.

Però si hi ha quelcom destacable és l'aparició -possible- d'un meteor conseqüència directa de tanta acumulació d'aire fred: la neu a cotes molt, molt baixes.
I és que el Servei Meteorològic de Catalunya té engegats dos avisos per possibilitats de neu que, sobretot demà, pot situar-se als 200m de cota. 

Tal com sol passar gairebé sempre en situacions així, quan s'enceta la precipitació, s'obre la caiguda de l'aire fred en alçada i aquest desplomament fa, tot sovint, que la neu pugui atènyer cotes encara molt més baixes.

És per això que entre avui i demà no serà d'estranyar que aparegui alguna platja enfarinada o que, si més no, es vegin caure bolves ben arran de mar o fins i tot, a sobre del mar mateix.
Salut i que el temps hi digui la seva ;)

2 comentaris:

Martin Pescador ha dit...

Aguantaran els pals de la llum?

Unknown ha dit...

Ei! Doncs, el cert és que fa de mal dir! hehehe Aquesta probabilitat de ruixats s'ha esvaït força i fa de mal dir si serà res o no. En qualsevol cas, no serà pas com la gran nevada del 8 de març. Ara que per fi la companyia elèctrica ha decidit invertir un mil·lèsima part dels seus guanys extraordinaris en mantenir mínimament digna la xarxa elèctrica gironina... estem ben guarnits! Salut ;)