dimarts, 22 de març de 2011

Suport a Vilaweb!

Avui us convido i us demano a col·laborar en el suport a un diari electrònic que fa molta feina des de fa una colla d'anys. Parlo de Vilaweb
El PSOE (no faré servir eufemismes estèrils com el de PSC) de l'Ajuntament de Barcelona s'ha querellat contra aquest diari arran del .

Us deixo amb la carta que ens ha tramès el director de Vilaweb, en Vicent Partal. Al final de l'escrit hi trobareu les diverses maneres que teniu per donar-hi suport. Gràcies!!!Benvolguts amics,

El dia 29 de març propvinent VilaWeb serà portat a judici per l'Ajuntament de Barcelona, que ens acusa d'injúries pels esforços informatius que vam fer per aclarir què va passar en el 'cas Vilaró'. És una actitud inaudita, especialment després de totes les coses que s'han anat sabent d'aquells incidents, principalment l'informe dels Mossos d'Esquadra que desqualifica completament la tesi del cap de la Guàrdia Urbana.
La gravetat de l'acció de l'Ajuntament està en la presentació d'una querella, però també en el fet de demanar, com fan el consistori i Xavier Vilaró, 180.000 euros de multa i haver demanat abans pena de presó contra meu. Vist des de qualsevol punt de vista, i comparant-la amb qualsevol altra situació, la demanda és absolutament desproporcionada i és, a parer nostre, també un intent de coartar VilaWeb ofegant-la econòmicament.
No es pot oblidar, a més a més, que VilaWeb va fer el paper que correspon als mitjans en una democràcia. Perquè l'Ajuntament ocultava fets políticament importants i nosaltres vam treballar per aclarir-los. Sense l'esforç periodístic de VilaWeb i d'alguns mitjans més, avui encara no sabríem res de què va passar. Allò que fa extraordinari el 'cas Vilaró' no és que una pilota de goma colpege un policia; el fet extraordinari és que, en una democràcia, una institució pública considere que ni els ciutadans, ni tan sols els representants electes del poble dels altres partits, no tenen el dret de saber què ha passat i ho oculte durant setmanes i mesos. Fins i tot faltant en públic a la veritat.
El Col·legi de Periodistes i les institucions periodístiques europees ens fan costat. També ens en fan els grups polítics de l'ajuntament (PP, CiU, ERC i ICV), amb la sola excepció del PSC.
Necessitem, tot i amb això, el vostre suport.
Amb aquest correu, doncs, us demanem que signeu un manifest de suport a VilaWeb, però també us demanem que, en la mesura de les vostres possibilitats, feu difusió del cas i en parleu on us sigui possible de fer-ho. El manifest diu:

   'Amb VilaWeb, per la llibertat de premsa'

   'Els sotasignats que l'Ajuntament de Barcelona es querelli contra el diari VilaWeb.
   Pensem que VilaWeb va fer la feina d'aclariment i d'investigació que correspon als mitjans en un cas en què l'opacitat i l'ocultació de dades per l'alcaldia són demostrables, com en el 'cas Vilaró'.
   En conseqüència, demanem que el consistori retiri la querella i no pagui, amb diners dels ciutadans, els advocats del senyor Vilaró en la seva querella particular.
   Alhora, reafirmem la nostra confiança en el rigor professional i ètic que VilaWeb ha demostrat des del principi i donem el nostre suport al seu director, Vicent Partal'.


El dimecres 23 de març a les 19h hi haurà un acte al  Col·legi de Periodistes  de Catalunya, que presentarem el degà, Josep Maria Martí, i jo mateix. Us convidem a participar-hi per fer visible públicament el vostre suport. Ens podeu confirmar l'assistència a vilaweb@vilaweb.cat

Per a qualsevol dubte o qüestió, podeu trucar al 93 442 64 39.

Gràcies per la vostra atenció,Vicent Partal
Director
VilaWeb
Ferlandina 43 baixos
08001 Barcelona
934 426 439