divendres, 11 de març del 2011

Temporal de precipitacions demà dissabte i el proper dimecres!

Per fi una mica d'activitat abundant a casa nostra!

I és que demà ens escombrarà un senyor temporal de pluges, acompanyades de ràfegues prou fortes de xaloc i amb una alteració marítima més que notable. Les precipitacions es desplaçaran ràpidament de sud a nord. De fet, a hores d'ara ja comencen a haver-n'hi (a la foto del radar de les 17:12 hora solar), que pugen pel Delta de l'Ebre i també cap a la Terra Alta, Ribera d'Ebre, Garrigues i Segrià.

Les informacions meteorològiques d'aquests dies van plenes d'aquest fenomen que portarà les precipitacions més abundants del que duem d'any. Un any, per cert, que ara per ara, es comporta força modest amb el tema pluviomètric. 

El que volia destacar més és el model de predicció de precipitacions que hi ha a la imatge a continuació. Demà serà un dia passat per aigua. A l'Empordà les precipitacions trigaran unes hores més a arribar-hi (segurament aquesta matinada ja començaran), però també serà on més perduraran i una de les zones on està previst que caiguin amb més intensitat i abundància.  La cota de neu serà de 1500m inicialment, però després pujarà ràpidament cap als 1900 arran dels vents de component marítim, força més càlids. Les nevades podran ser molt intenses i abundants a tots els vessants orientals del Pirineu (sobretot el Ripollès, el Conflent, el Vallespir, punts de l'est del Berguedà, i potser, els cims més alts de l'Alt Empordà, -però això ja només al començament, perquè després es tornaria aigua). 

Cal tenir en compte que també es va configurant una altra situació de precipitacions molt abundants, que sembla ser que es centraria en el dimecres de la setmana vinent (tot i que hi hauria precipitacions el dimarts, ja). Si us fixeu en el model veureu com a certs punts del nostre petit país es preveu que en l'episodi del 9 al 17 de març hi hagi una acumulació d'aigua que pot ser igual o superior als 200 mm. 

Després d'un gener i febrer majoritàriament secs -i no gaire freds, per cert-, aquests dies les pluges seran les protagonistes!

Salut!