dijous, 25 d’octubre de 2012

Arriba aviat la fred!

Buf!!! Fa dies que m'adono que fa molt que no escric aquí! El bloc el visito sovint jo mateix perquè hi tinc molts d'enllaços que consulto habitualment, però, el cas és que no he tingut gaire temps per poder escriure! Em foten treballar aquesta gent! Bé, ja és el que toca!

Només per dir que tot va molt bé. Amb molta feina. Ja he enxampat el costipat de ple (ja me l'he tret de sobre, però), i el cert és que tothom està més o menys igual. No és pas d'estranyar, ja que la fred s'ha avançant moltíssim enguany. Si bé l'any passat no va fer la primera nevada -aquí a Kuopio- fins el 16 de desembre, aquest any ja fa tres nits va fer quatre bolves de neu i s'ha mantingut un ambient molt fred tota la setmana. 

Ara mateix són la 1:10 de la matinada i freguem els -3ºC, però el més sorprenent és que tot Finlàndia està sota zero, fins i tot a l'extrem sud. A punts de la Lapònia voregen els -15ºC i a hores d'ara està nevant a indrets on hi sol "costar" una mica, com ara, per exemple, Turku, a l'extrem sud-oest del país.

En fi: que, tot i que acabo de sortir d'un costipat, per un amant de la fred i la neu com jo, això no pot ser altra cosa que bones notícies! hehehe Avui, si bé encara no hi havia neu als carrers, sí que s'hi veia molt de gel. 

Molta gent encara no ha canviat els pneumàtics normals pels d'hivern i el cert és que s'han vist un pèl sorpresos. La predicció diu que hi haurà neu aquí també d'aquí pocs dies! Això ja s'acosta! hehehe

Us deixo també amb el darrer mapa de gruixos de neu al país. A alguns llocs ja freguen els 25 cm. Demà al matí quan l'actualitzin n'hi apareixerà molta més, perquè a hores d'ara hi està havent precipitacions.

Salut a tothom! Cuideu-vos de valent i bona tardor!