dijous, 6 de setembre del 2012

Plena temporada d'huracans a l'Oceà Atlàntic

Salut a tothom!

Hem encetat el mes de setembre i els indrets propers al Tròpic de Càncer es troben en plena temporada d'huracans, que ja fa dies que ha començat. Alguns d'ells ja han afectat diverses costes, com ara la sovint castigada riba de Nova Orleans. 

Avui vull deixar-vos amb algunes imatges de satèl·lit molt maques que he estat revisant aquests dies. De fet, em centro en dues tempestes tropicals que han acabat transformant-se huracans, i es troben al bell mig de l'Oceà Atlàntic.

L'una és l'huracà Leslie, que es troba a uns 1.500 km al NE de Puerto Rico, amb un recorregut previst que el "llança" directe cap al nord de l'Atlàntic, davant de les costes dels Estats Units, a la zona de Nova Escòcia i Terranova al Canadà. 

Per l'altre costat, en canvi, l'huracà Michael, molt més a l'interior de l'Atlàntic i amb un recorregut previst molt estàtic, que de ben segur li permetrà de créixer i consolidar-se, ja que aquestes pertorbacions perden molta energia si es desplacen ràpidament.

Tot un espectacle d'aquestes depressions tan potents que cada any semblen ser més abundants. No n'hi ha pas per menys: la temperatura de l'aigua en superfície, en tots aquests llocs, és superior als +30ºC. La quantitat d'energia acumulada acaba esclatant en forma d'aquest remolins tan carismàtics.

Salut :)