dissabte, 26 de gener del 2013

Encarrilada del gener 2013 :)

Salut a tothom!!!

Aquests dies, intentant tornar a agafar el ritme, em ve de gust penjar fotos del paisatge, que, tot i estar molt nevat-glaçat-gebrat, és molt agradable de visitar a l'exterior, sobretot si arreplegues un dia més o menys assolellat, o si la temperatura és prou confortable perquè no et glacis al cap a cinc minuts d'estar a fora! ;)

He estat voltant amb bici pel damunt, (sí sí, pel damunt), del llac que envolta la ciutat i rodalies: el Kallavesi. Ja fa dies que varen obrir les tradicionals "carreteres de gel" o jäätie que, aprofitant el gruix extraordinari del glaç, comuniquen ribes i illes que en altres moments de l'any són molt distants perquè l'aigua es troba en estat líquid. 

Dos amics meus del conservatori, per motius diversos cantaran cançons en català i em motiva moltíssim la idea. Jo els acompanyaré amb el piano. Hem triat cançons dels llibres d'Eduard Toldrà, i molt probablement la que caurà serà Vinyes verdes vora el mar, que és a partir d'un poema de Josep Maria de Sagarra. Quan ho tinguem enllestit ja ho enregistrarem i ho penjarem :) Catalans i finlandesos compartint músiques. Collonut! Podeu mirar/escoltar la peça fàcilment a l'spotify o al youtube.

També volia informar-vos que he trobat una pàgina web collonuda que parla de l'activitat geomagnètica i el vent solar, és a dir, bàsicament informa i prediu la presència d'aurores a les latituds propers al cercle polar àrtic, com ara, Kuopio. No us la perdeu: només cal que punxeu aquí.

I res, us deixo amb unes quantes imatges d'aquests dies. Neu, glaç i gebre :)

Salut!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Una passada això de les carreteres aquàtiques congelades!

Unknown ha dit...

hehehe i tant! és genial! sobretot és collonuda la idea de poder comunicar indrets que, sense aquest glaç, quedarien a més de 50 km de distància!