dimecres, 6 d’abril del 2011

L'absurditat de Plataforma per Catalunya (PxC)

Avui m'ha arribat, per via d'un amic, un vídeo que m'ha posat la pell de gallina, a més de fer-me riure una bona estona.

Aquest vídeo és una publicació realitzada pels estudiants de 5è de periodisme de la Universitat Rovira i Virgili. Han aprofitat l'avinentesa per entrevistar una tal Sara Valencia, cap de llista -amb només 21 anys d'edat-, de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà).

Aquest és el partit que presideix el feixista i molt polèmic Josep Anglada i Rius, regidor a l'ajuntament de Vic a hores d'ara i ex-militant de l'organització franquista Fuerza Nueva durant la transició democràtica espanyola.
 
Per als qui no conegueu aquest partit polític, estem parlant d'un grup que predica el racisme i la xenofòbia, a més d'un totalitarisme i un espanyolisme extrem -malgrat anomenar-se "de Catalunya"-. Aquest partit ja fa temps que es presenta, -sobretot a nivell municipal-, i ha obtingut prou bons resultats en diverses contrades de, principalment, l'interior del Principat, com ara Cervera, Vic, Vilafranca del Penedès, però també, El Vendrell,... per esmentar-ne alguns.

A les darreres eleccions de la Generalitat de Catalunya, es corria el perill gravíssim (Sí. És així com cal denominar-ho), que la PxC entrés al Parlament amb tres escons. La manca final del percentatge mínim de vots (tots eren a la circumscripció de Barcelona), no va permetre'ls d'entrar-hi. 

"L'argumentari" -si és que es pot dir així-, d'aquesta jove, és completament buit de contingut, a més de desestructurat, incoherent i pueril. Ens proporciona, certament, una visió ben clara de la ridiculesa i l'absurditat que predica aquest partit d'extrema dreta espanyolista. 

Això per no comentar el seu nivell d'expressió oral i el constantment incorrecte i catastròfic ús que fa de la nostra llengua. Si pretén ser regidora -o com diria ella "cunsehal", i, doncs, ocupar un càrrec públic, estaria molt bé que aprengués a parlar abans.
En fi, molt lamentable tot plegat. Espero, pel bé de l'Espluga de Francolí, de Catalunya i del propi bé seu, que no tingui gaires vots...

Salut!




4 comentaris:

Lludoco ha dit...

no serà que la política està esdevenint una sortida professional per tots aquells "ninis" que no han aconseguit entrar a telecinco?
ja podem tremolar...

Unknown ha dit...

Buff, doncs: quanta raó que tens! De fet, de ni-ni's ja n'hi ha hagut des de fa temps a la política. Si més no sabien xerrar, després. El cas d'aquesta noia... xD és força ridícul.

Josep ha dit...

Una mujer... eh dinna de admirá

Unknown ha dit...

Em dóna molta més credibilitat la noia del poema "tu, tothom, tot, tothora" xDDDDDDDD