dilluns, 24 de gener del 2011

Avui és un dia dolç per al català

Salut a tothom!

Enmig d'aquesta onada d'aire fred tan evident, avui la nostra llengua viu moments dolços, un autèntic contrapès per les continuades i incessants garrotades que vénen dia sí dia també de les Espanyes i que creuen tenir la potestat i la legitimitat de qüestionar tot allò que es crea i es cou al nostre país.

Però, tal com deia, avui es viu un moment dolç per a la nostra llengua. Un petit avenç -dels molts que encara manca per fer-, que situarà el català una mica més a prop de la seva normalització plena. 

I és que d'avui en endavant les grans empreses que venguin productes en territori català, hauran de fer constar als seus productes, com a mínim, la llengua catalana. Això implica la presència de la nostra llengua en la informació bàsica de les etiquetes, factures, propagandes, etc. 

Les petites i mitjanes empreses tindran encara un marge fins al mes de juliol abans no se'ls apliqui també aquesta normativa que va ser aprovada l'agost del 2010 pel govern de la Generalitat.

Sens dubte, una molt bona notícia per al procés de normalització lingüística de la nostra llengua. 

No cal pas dir que aquesta llei ja està sent recorreguda pel Tribunal Constitucional espanyol per part de Ciudadanos i del Partido Popular, ja que, segons ells, aquesta normativa "menysté el castellà". 

Cal recordar, també, que hi ha gairebé 200 disposicions legals espanyoles que obliguen a etiquetar els productes en castellà al territori català.

Un cop més, s'està veient molt clar qui està a favor de la igualtat de drets i usos lingüístics i qui hi està aferrissadament en contra.

Salut!