divendres, 14 de gener del 2011

El creixement de l'independentisme canari

Salut!

Realment, pertànyer a l'Estat espanyol, per a molts dels qui -malauradament- encara hi pertanyem, ens és una ruïna completament inassumible, per més que dia rere dia apareguin erudits que només fan que intentar -sense èxit- demostrar la inviabilitat de les sobiranies totals.

La meva connexió amb les Illes Canàries m'ha permès de veure el creixent independentisme canari, que com més va més adeptes guanya i més ben fonamentat es troba. 

I és que les Illes Canàries s'han vist sotmeses a la creació d'un model econòmic que només tenia en compte el turisme, sense cap mena d'alternativa. Un cop més, les atencions dirigides i centrades per a tothom qui ve de fora, sense tenir realment en compte les necessitats del poble autòcton, vers possibles canvis a no gaire llarg termini. 

A hores d'ara les Canàries pateixen els efectes de la crisi econòmica mundial, però amb l'agreujant que amb prou feines no tenen alternatives econòmiques que no es basin en els hotels del tot-inclòs.Tot això per no esmentar els múltiples delictes ambientals, paisatgístics i ecològics que s'han comès en algunes illes. Aquesta manca d'alternatives està fent que els nivells d'atur siguin molt elevats i que l'economia de l'arxipèlag no tingui un recolzament gaire estable. 
Pintada a una paret del Puerto de los Mármoles (Arrecife, Lanzarote)

Tal com és d'esperar, molta gent -cada cop més- a les Canàries, comença a dubtar seriosament de la viabilitat de pertànyer a un Estat, la capital del qual es troba a 1.800 km dels seus topants. 

Potser ha arribat realment l'hora que aquest grup d'illes d'origen volcànic i de paisatges idíl·lics es plantegin seriosament el seu futur com a Estat de ple dret. Un cop més, la solució va a càrrec dels autòctons, i no del que legislin i dictaminin a la llunyania. 

No us perdeu aquest enllaç en què hi apareix gran nombre de documentacions i d'articles sobre l'independentisme a les Illes Canàries:



Salut!